Instagram

11 Ocak 2016 Pazartesi

Moda'da Tatlı Krizi: Çikolata Dükkanı




   Moda, şüphesiz Anadolu Yakasının en güzel semtlerinden biri. Her köşesi birbirinden güzel, yeni mekanlarla dolu. Tatlı krizini dindirmek içinse en doğru adreslerinden biri Çikolata Dükkanı olabilir. Yeni Fikir Sokak'ta bulunan bu küçük mekanın, kendi hazırladıkları çikolatalar ile harikalar yarattıklarını söylesem yanılmış olmam.  


İlk Tatlımız Asuman;
   Taze çilekler, muhteşem Belçika çikolatası ile bu büyük cam kaplara dolduruluyor. Altında krep parçaları ve üzerine krema ile servis ediliyor. İki kişiye bile bir tane yetebilecek olan Asuman arzuya göre beyaz, sütlü veya bitter çikolata ile hazırlanabilir.


Ferhunde;






   Görüldüğü üzere isimler çok orijinal. Mekan sahibi eski isimleri yaşatmak istediği için bu isimleri kullanıyormuş tatlılarında. Ferhunde'ye gelirsek çıtır kornet üzerine yine Belçika çikolatası ve içinde dondurma. Ferhunde'ye bir dondurmalı trüf de diyebiliriz. Bitirdikten sonra korneti de çıtır çıtır yemeyi unutmayın :)


Son Bomba Mualla;

   Son bomba dedim ama şimdilik son bomba. Mekan yeni tatlılar yaratmak için durmadan araştırma ve çalışma içerisinde. Mualla'nın içeriğinde Belçika waffle, bütün muz, baklavalık antep fıstığı, pastacı kreması ve olmazsa olmaz Belçika çikolatası bulunuyor. Yazın vazgeçilmezi limonataları da kendileri hazırlıyor tabii ki. 






   Hiç mi olumsuz bir durum yok derseniz, var tabii. Mekanın biraz küçük olmasından kaynaklı kapının önünde oluşan kuyruk. Oturan müşterilerin başında bekleyen tatlı tutkunları insanlar üzerinde 'hadi hemen yiyip kalkalım' düşüncesi yaratabiliyor. Ama sıra var diye geçip gitmeyin, bekleyin ve bu tatlardan mutlaka birini deneyin. Şimdiden afiyet, bal, çikolata olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder